Wij realiseren tuinen waaruit zowel particulieren als bedrijven meer rust halen, wat stress helpt vermijden.

Aanschouw het landschap

Het is ochtend. De man heeft zich gewassen en aangekleed. Hij zit nu rustig en drinkt met kleine slokjes van zijn thee terwijl hij uitkijkt over het landschap dat zich voor hem uitstrekt.

tuinlantaarn In het westen verrijst een grote, woeste berg; de afstand is klein genoeg om het geluid te kunnen horen van de waterval die de berg afdaalt. Een rivier baant zich een weg naar een open vlakte en mondt uit in een meer dat haast tot aan de voeten van de man reikt.De man laat zijn blik langs de oever dwalen, tot aan een dicht bos aan de overkant;de voorste bomen zijn grillig van vorm, hij kan bijna het geluid horen van de wind die door de jaren heen in de toppen speelde. Verder naar achter onthult een met hoge naaldbomen begroeide heuvel een half verscholen tempel. Ooit zou hij het gebied achter het bos eens willen bereizen. Maar nu is daar geen tijd voor.
De man pakt zijn aktentas, zegt tegen zijn vrouw dat het vanavond laat wordt en als hij eenmaal het hek achter zich heeft dichtgetrokken, voegt hij zich kordaat in de stoet mensen die zich haastig naar het station begeven dat zich op 5 minuten loop-afstand bevindt.
waterbakHet landschap dat de man aanschouwde, was in werkelijkheid geen landschap, maar een Japanse tuin van slechts enkele vierkante meter grootte. Wij legden die voor hem aan. Toch heeft de man nooit tegen zichzelf gezegd, terwijl hij tijdens zijn ochtendritueel van het uitzicht genoot, 'Dit is slechts een tuin.' Wat hij zag was een landschap: levendig, onbedorven, uitgestrekt en sereen.